Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Hétfőn este belassult a Facebook működése, időnként egyáltalán nem töltött be az oldal. Emellett kikapcsolódott az egyik vitatott funkció.

A hazai és nemzetközi felhasználói beszámolók szerint is akadozni kezdett hétfőn este a legnagyobb közösségi oldal működése. A Facebook lassan, időnként egyáltalán nem töltött be - a panaszok a Facebookon, annak hiányában pedig a Twitteren is feltűntek. Bizonytalan volt az üzenetküldés is: az üzenetek egy része nem ért el a címzetthez, mások csak pár percre tűnnek el, aztán olvashatók lettek a beszélgetésben.

A nem túl üzembiztos működés mellett más is történt: rengeteg felhasználónál eltűnt a "ticker", azaz a jobb oszlop tetején, a chatképes ismerősök listája fölött megjelenő kis ablak, melyben ismerőseink legfrissebb aktivitását láthattuk. A hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalán kommentelők mindegyike azt erősítette meg, hogy nála sem látszik a doboz. A ticker este 11 óra után visszatért az oldalra.

Ahogy korábban megírtuk, a Facebook a héten kezdi meg az összes felhasználó biztonságos kapcsolatra váltását, ami némi sebességcsökkenést okoz a használatban. A hétfő este kezdődött akadozás ezzel is összefüggésben lehetett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtette első "lépéseit" a hatalmas japán robot

Megtette első "lépéseit" a hatalmas japán robot

Már Japánban is fizetni kell a műanyag zacskókért

Már Japánban is fizetni kell a műanyag zacskókért

A kínai luxusautók csúcsa az 5,6 méteres Hongqi H9+

A kínai luxusautók csúcsa az 5,6 méteres Hongqi H9+