Tetszett a cikk?

Sosem látott részletességű fotón vehető szemügyre Peru egyik nevezetessége, az egykori Inka Birodalom titokzatos romvárosa.

1450 körül építetették az Andok hegyláncai közé a kis erődített várost, Machu Picchut, amely ma a világ egyik legizgalmasabb régészeti lelőhelye, és 2007-ben beválasztották a Világ Új Hét Csodája közé.

A hétköznapi embernek sajnos kevés esélye van arra, hogy eljusson e misztikus helyíszínre, azonban most mégis lehetőség nyílik körülnézni benne. Elkészült ugyanis az eddigi legnagyobb, 15,9 gigapixel felbontású fotó erről a helyről, így egészen apró részletekbe is bepillanthatunk.

Több mint 2000 darab fotó készült (egy Canon 70DSLR-rel), és ebből alakították ki – a GigaPan szoftver segítségével – a 297500 x 87500 pixeles mesterművet, amelyet ezen az oldalon lehet megnézni.  

Az alábbi videón pedig nyomon követhetik a valóban fantasztikus képkészítő túrát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Adótévhitek tengerében

Adótévhitek tengerében

Egymilliárdos tartozást hozott össze be nem fizetett útdíjakból egy cég

Egymilliárdos tartozást hozott össze be nem fizetett útdíjakból egy cég

Akár súlyos gondot is okozhat, ha nem figyelünk a vaspótlásra - Interjú

Akár súlyos gondot is okozhat, ha nem figyelünk a vaspótlásra - Interjú