szerző:
hvg.hu

Meglepő lenne, ha pont a Microsoft nem mozdulna rá évtizedünk egyik meghatározó IT-trendjére, a viselhető IT-ra.

A viselhető számítástechnikai eszközök talán legeklatánsabb képviselője a Google szemüvege, amelyről itt láthatnak egy érdekes videót.

Most, hogy a Microsoft is kilépett szoftveres elefántcsont-tornyából, és erőteljesen elmozdult hardverirányba, nem is olyan meglepő, hogy kutatói saját Project Glasson, olyan szemüvegen dolgoznak, amely különleges látványt közvetít viselőjéhez.

Eltérően azonban a Google szemüvegétől, a Microsoft okuláréja nem a látottakat egészíti ki, hanem élő adásokat, koncerteket, baseball meccseket „közvetít” – legalábbis valami ilyesmit hámozott ki az Unwired View a Microsoft tavaly májusban beadott szabadalmi kérelméből. Persze a kiterjesztett valóság itt is képbe kerülne (ezúttal a szó szoros értelmében), hiszen az élő adások különféle hasznos információkkal lennének kiegészítve.

Forrás: Unwired View

A megjelenésről egyelőre még semmit sem tudni, de több elemző is úgy véli, hogy a Microsoft nem nagyon akar lemaradni a Google mögött, így hamarosan Redmondból is kikerülhet az AR-szemüveg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!