szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sajnos a Windows meglehetősen érzékeny rendszer, és gyakran mi magunk ártunk neki, amikor letöltünk ezt-azt, és különféle programokat telepítünk. Szerencsére a segítség is kéznél lehet, amellyel javíthatjuk a hibákat.

Számtalan kártevő vár arra, hogy befészkelje magát Windowsunkba, de olykor még egy ártatlan program letöltése is okozhat nem kívánatos elváltozásokat például a Registryben. Egyszóval előbb-utóbb minden rendszerre ráfér egy kis karbantartás, javítás.

Ebben segíthet a Windows Repair, egy „minden egyben” (all in one) eszköz, amely orvosolja a nagyobb Windows-problémákat, javítja a Registry-hibákat, s visszaállítja a Windows eredeti beállításait, amelyeket esetleg egy malware összekutyult.

Ha a program hordozható változatát töltjük le (innen), akkor pendrive-ra menthetjük, és akár azonnal elindíthatjuk bármilyen windowsos számítógépen. Mielőtt elindítanánk a javítást (Start Repair – 6.fül), érdemes egy rendszer-visszaállítási pontot létrehozni, illetve lementeni a Registryt (4.lépés – 5.fül), hogy minden rekonstruálható legyen, ha valami balul sülne el.

A program felajánlja ingyenes antivírus, illetve egy malware-szkenner telepítésének a lehetőségét is (1.lépés – 2.fül), illetve listát is kapunk a hasonló célú, ingyenes programokról. Ellenőriztethetjük a Windows fájlrendszerét is, majd jöhet a lényeg, amit a program utolsó füle rejt, a javítás. Itt egy hosszú listából választhatjuk ki, melyik elemeket szeretnénk alávetni ennek, de akkor sem tévedünk nagyot, ha hagyjuk az alapbeállítást, azaz valamennyi elemet bejelölve.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Svájcban a gazdag családok gyerekeinek a fele szakmunkásképzőbe megy

Svájcban a gazdag családok gyerekeinek a fele szakmunkásképzőbe megy

Fotók: általános iskolát fertőtlenítenek a honvédek

Fotók: általános iskolát fertőtlenítenek a honvédek

A hazugságvizsgáló és ami mögötte van – illetve ami mögötte lesz

A hazugságvizsgáló és ami mögötte van – illetve ami mögötte lesz