szerző:
hvg.hu

Akit egy kicsit is érdekel a számítógépes játékok világa, annak ismerősen csenghet a Minecraft neve, a játéké, amelyben apró kockákból épül fel a világ. Vigyázat, való világunk is minecraftossá válhat.

A kreativitásra épít a Minecraft nevű játék, amelyben a kockákból álló világot alakíthatja – az ugyancsak kockákból felépülő – játékos, miközben a túlélésért küzd. A játék sikerére jellemző, hogy millióan játsszak (már a neten is), és óriási rajongótáborral dicsekedhet. Ha valakit csak egyszer is elkap a játék heve, akár órákat is képes játszani, és ilyenkor az sem meglepő, ha szinte a környezetét is így látja maga körül.

Erre az érzésre tesz rá egy lapáttal egy AR- (Augmented Reality, kiterjesztett valóság) alkalmazás az App Store-ban, amellyel minecraftossá alakíthatjuk magunk körül a világot.

Az app letapogatja a maga előtt látottakat, majd a kép egy-egy fontos részletét kockákból építi fel. Minthogy az alkalmazás vegyíti a valóságot a „kockás” világgal, a látvány időnként meghökkentő lehet. Ha ezt valóban egyedinek érezzük, akkor feltölthetjük az alkalmazás weboldalára, sőt a Twitteren vagy a Facebookon még meg is viccelhetjük ismerőseinket, mondván: te, reggel minecraftossá vált az autóm.

Minthogy az app megfelelő kihasználásához nem árt a CPU-teljesítmény, a letöltése iPhone 4S-re, illetve iPhone 5-re ajánlott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!