szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre többen használnak ma már Gmailt, köszönhetően a levelezőrendszer megbízhatóságának, óriási tárhelyének, számos ügyes szolgáltatásának. Íme, egy kevéssé ismert ezek közül.

Ha egy levelet továbbítani szeretnénk, egyszerű a dolgunk, rákattintunk a Továbbítás pontra, vagy a levelezőmező jobb oldalán a lefelé mutató nyílra kattintunk, és a legördülő menüből a Továbbítás lehetőséget választjuk.

Előfordulhat azonban, például egy hosszabb levél esetén, hogy nem az egész levelet, hanem annak csupán egy részletét szeretnénk továbbítani. Ilyenkor persze megtehetjük, hogy kimásoljuk az adott részt, majd egy új levelet nyitunk, és abba már csak a kiválasztott részt kopizzuk be, és azt küldjük el.

Mindez azonban jóval egyszerűbben is megoldható, mégpedig a nemrég 10 GB-os csatolmányokkal újító Gmail egyik kevéssé ismert funkciójával. Nyissuk meg azt a hosszú levelet, amelyből csak egy részt továbbítanánk. Az egérrel egyszerűen emeljük ki a választott részt (ilyenkor kék szín jelenik meg alatta), és csak most kattintsunk a Továbbítás lehetőségre. A megnyíló ablakban már csupán ez a kiválasztott rész szerepel.

Mindez a Válasz funkciónál is ugyanígy működik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Megmagyarázta az Emmi, miért kell egyszerűbb lélegeztetőgép az idősotthonokba

Megmagyarázta az Emmi, miért kell egyszerűbb lélegeztetőgép az idősotthonokba