szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyelvgyakorlásnak sem utolsó (egyúttal szórakoztató), ha úgy hallgatunk meg egy számot, hogy közben látjuk annak angol nyelvű szövegét is. Kérdés persze, hol találjuk meg ezt.

Az interneten nem csak a világ pop-, rock- stb. zenei termése, de a számok nagy részének szövege is fellelhető. A Free Lyrics Finder nevű ingyenes program éppen ezek kibányászásában segít.

A letöltése után az exe fájlra kattintva telepíthetjük. Az installálás során figyeljünk arra, hogy felkínálja a PC Speed nevű kiegészítő telepítését – nos, ezt nem kell elfogadnunk, s ezt jelezhetjük is a programnak. A telepítése után egy átlátható és egyszerű felület fogad, és nincs is más dolgunk, mint a bal oldalon kiválasztani azt a mappát (almappát), amelyben zenéinket őrizzük. A program azonnal leltárt készít, és a főablakban meg is jeleníti a számok címét.

A továbbiakban nincsen más dolgunk, mint kiválasztani közülük azt, amelyiknek a szövegére kíváncsiak vagyunk (azonban arra figyeljünk, hogy a szám címe valóban a „hivatalos” legyen, ne holmi általunk adott fantáziacím), ezután pedig rá kell kattintani a Find lyrics gombra, s a program pillanatok alatt megjeleníti a jobb oldalon a keresett szöveget.

A felső eszközsorban egy kis lejátszó ikon, illetve a Play felirat már sejteti, hogy a szoftverből közvetlenül is el tudjuk indítani a zenét, amelyet most már úgy hallgathatunk, hogy közben a szövegét is látjuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabálytalanságot gyanítanak, a GVH vizsgálatot indított Gődény videói miatt

Szabálytalanságot gyanítanak, a GVH vizsgálatot indított Gődény videói miatt

Nagyon beindultak az amerikai választók – már hetvenmillióan szavaztak

Nagyon beindultak az amerikai választók – már hetvenmillióan szavaztak

Koronavírussal került kórházba Rost Andrea

Koronavírussal került kórházba Rost Andrea