szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben szörfözünk, és ezt-azt letöltünk a számítógépünkre, gyakran hívatlan látogatók, adware-ek és spyware-ek (reklám- és kémprogramok) is betolakodnak komputerünkre. Egy ingyenes programmal megszabadulhatunk ezektől.

Megjelent váratlanul egy toolbar a gépünkön? Valahogy megváltozott a böngészőnk? Nos, ilyenkor jó esély van arra, hogy valamilyen kém- vagy reklámprogram került a gépünkre, amelyik szétkürtöli a világnak netezési szokásainkat, de akár egyéb aljasságra is képes. Ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk megszabadulni a gépünkre támadt kártevőktől, érdemes egy próbát tennünk a Spybot Search & Destroy programmal. Bár nem egy új szoftverről van szó, azonban folyamatosan frissítik, így egyre nagyobb tudásúvá válik.

A leöltése (innen) és a telepítése után a Start Centerben találjuk magunkat, ahol dönthetünk egyes fájlok átvizsgálása vagy egy teljes rendszervizsgálat mellett, de persze megszabadulhatunk az ideiglenesen tárolt fájloktól (Clean temporary files) vagy akár letilthatjuk a gépünkre helyezett sütiket is (Disable 3rd-party Cookies).

A teljes rendszervizsgálatot a Start a scan feliratra kattintva indíthatjuk. Készüljünk fel, hogy a gépünk teljesítményétől függően ez egy kis ideig bizony el fog tartani, de megéri a türelem, mert általában kiderül, megdöbbentően sok felesleges dolog rejlik a gépünkön. Valamennyi meglelt elemnél egy színes csíkkal jelzi a rendszer az elem veszélyességi fokozatát, de bármelyikre ráállunk, akkor balra, a Details menüpont alatt részletesen is elolvashatjuk, miről van szó.

A Fix Selected gombra kattintva kezdhetjük meg azután a tisztítást (a pipák kiszedésével természetesen felülbírálhatjuk a program javaslatait), majd végül jelentést kapunk a műveletről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb egyetem indulhat el a modellváltás felé

Újabb egyetem indulhat el a modellváltás felé

ATV: Nem lazít a kormány a járványügyi szigoron

ATV: Nem lazít a kormány a járványügyi szigoron

45 éves a VW Golf GTI, idő előtt kiszivárgott a jubileumi modell

45 éves a VW Golf GTI, idő előtt kiszivárgott a jubileumi modell