szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki valóban biztonságban akarja tudni a gépét, és gyakran tölt le különféle állományokat, annak érdemes még telepítés előtt megvizsgáltatni ezeket. Íme, a Virustotallal végzett vizsgálat kényelemesebb változata.

A Virustotal kihagyhatatlan azok számára, akik programokat telepítenek, vagy akár csak egy link megbízhatóságáról szeretnének informálódni. Egy remek ingyenes és online vírusellenőrző szolgáltatásról van ugyanis szó, amelyik immár 46 különféle víruskergetővel nézi át a feltöltött állományokat.

A vizsgálathoz először fel kell lépnünk a Virustotal oldalára, majd fel kell töltenünk a vizsgálandó állományt. Létezik azonban egy egyszerűbb m,ódszer is ennél. A Virus Total Scanner a Virustotal asztali változata, így nincs szükség arra, hogy külön fellépjünk az említett weboldalra – no persze netkapcsoplat nélkül azért nem megy a vizsgálat.

Mindenekelőtt töltsük le a zip fájlba csomagolt programot innen. A pakkban egy hordozható (portable) verzió is található, tulajdonképpen elég, ha ezt másoljuk fel egy pendrive-ra, és ettől kezdve bármilyen gépen bevethetjük a gyors vírusvizsgálatot. Ennek érdekében kattintsunk az exe fájlra, s máris feljön a vizsgáló ablak.

Egyszerű fogd és dobd módszerrel vigyük a vizsgálandó állományt a program ablakába, kattintsunk a Virus Total Scan gombra, és máris megkezdődik a szkennelés, persze a „nagy” Virustotalt használva. Ez abból is látszik, hogy az eredményt a megszokott Virustotal ablakban kapjuk, anélkül, hogy felléptünk volna az oldalára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Ne szelfizzenek majmokkal! – kérik az állatvédők a tudósokat

Ne szelfizzenek majmokkal! – kérik az állatvédők a tudósokat

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha