szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetközi terhelést elosztó szoftver hibás frissítése miatt volt hétfő este elérhetetlen a Gmail.

Elnézést kért a Google azért a hétfői rendszerhibáért, ami 170 millió Gmail-felhasználó számára okozott problémát. A cég szerint a probléma a terheléselosztó szoftverben keletkezett: a program több adatközponttal kapcsolatban is azt érzékelte, hogy offline állapotba kerültek, ezért biztonsági üzemmódra váltott, hogy ne álljon le egyszerre az összes Google-szolgáltatás.

A Google által alkalmazott vészmegoldás azokra az esetekre van kitalálva, amikor valóban leállnak  adatközpontok, hogy a Google kereső, a Google Térképek és az AdSense hirdetési rendszer ilyenkor is zökkenőmentesen működhessen.

A Google adatai szerint a hétfői leállás a Gmail 425 millió felhasználójának 40 százalékát érintette.

Az érintettek számára emlékezetes: a Gmail hétfőn a Chrome böngésző összeomlását is okozta. A cég szerint ez azért történhetett, mert a Google-fiókok böngészős adatait szinkronizáló szerver "túl konzervatívan" kezelte a terheléselosztós problémát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jön a visszapattanás a magyar gazdaságban, kérdés, mi marad, ami vissza tud pattanni

Jön a visszapattanás a magyar gazdaságban, kérdés, mi marad, ami vissza tud pattanni

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

Nem szabad megenni: szennyezett kétszersültet hív vissza az IKEA

Nem szabad megenni: szennyezett kétszersültet hív vissza az IKEA