szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úton-útfélen kérik, és mi úton-útfélen megadjuk az e-mail-címünket, azután csodálkozunk, ha elöntenek bennünket a spamek. Védjük ki ezt!

Amikor regisztrálunk egy oldalon, azonnal elkérik az e-mail-címünket, egyrészt, hogy visszaigazoló mailt küldjenek, másrészt hogy az oldal üzemeltetői meggyőződjenek arról, hogy valóban új belépők vagyunk.

E-mail-címünk megadása azonban kockázatokat is rejt, s ezt előbb-utóbb meg is tapasztaljuk, amikor szembe nézünk a spamek áradatával. Ha el szeretnénk kerülni ezt, akkor létrehozhatunk egy másik e-mail-fiókot, amit kifejezetten ilyen célokra tartunk fenn, vagy készíthetünk eldobható vagy épp maszkolt/rejtett címet is. Ez utóbbira mutatunk egy mindig kéznél lévő megoldást.

A MaskMe egy Chrome-bővítmény, amelyet innen tölthetünk le. A letöltése után megjelenik az ikonja a felső eszközsávban. Ha először kattintunk rá, a szolgáltatás oldalára kerülünk, ahol meg kell adnunk valós e-mail-címünket (ennek majd később látjuk a jelentőségét), illetve jelszót is választanunk kell hozzá.

E rövid regisztráció után már használhatjuk is a bővítményt, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy ha egy olyan oldalra kerülünk, ahol regisztrációra van szükség, s az e-mail kitöltése mezőre kattintunk, egy kis ablak jön fel, amelyben kiválaszthatjuk, hogy az eredeti vagy egy rejtett e-mail címmel regisztrálunk (Mask My Email).

Ha ezután felül jobbra a Click here… feliratra kattintunk, eldönthetjük, hogy a későbbiekben fogadjuk-e igazi e-mail-címünkön is az említett oldalról érkező üzeneteket, vagy blokkoljuk az oldalt. Itt egyébként bármikor menedzselhetjük rejtett mail-címeinket, azaz tetszés szerint blokkolhatunk később bárkit.

Ha elég körültekintőek vagyunk a beállításoknál, az ilyen rejtett címekkel egyszerűen megóvhatjuk levelezőfiókunkat a spamektől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindenkinek van, de kevesen tudják, mire jó

Mindenkinek van, de kevesen tudják, mire jó

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – ötödik nap

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – ötödik nap

Bocsánatot kért a BBC egy rasszista beszólás miatt – de már későn

Bocsánatot kért a BBC egy rasszista beszólás miatt – de már későn