szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megtagadja a levelezőrendszer a nagyméretű csatolmány továbbítását, holott ez igen fontos lenne egy munkával kapcsolatban? Sebaj! Jóval komfortosabban is együttműködhet kollegáival.

Ha távolabb dolgozó/lakó munkatársunkkal kell közösen dolgozni egy projekten, azonnal az internetet hívjuk segítségül – érthetően. Jó pár szolgáltatás kínál ugyanis ingyenes fájlmegosztási és – szerkesztési lehetőséget. Közéjük tartozik a sokoldalú SeaFile is, amelyen személyenként 5 GB-nyi ingyenes tárterülettel gazdálkodhatunk.

Ide tölthetünk fel tetszés szerinti állományokat, dokumentumokat, táblázatokat, képeket, videókat. A legjobb az egészben, hogy csoportokat lehet létrehozni, s ezt a bizonyos 5 GB-os területet minden tag megkapja.

©

Nincs szükség tehát többé nagyobb csatolmányok továbbítására, egyszerűen feltesszük a felhőbe (pontosabban a SeaFile szerverére), amit küldeni akarunk, megadjuk, ki férhet hozzá könyvtárunkhoz, s ettől kezdve kollegáink is javíthatják, szerkeszthetik az állományokat. Üzeneteket is küldhetünk egymásnak, és azt is láthatjuk, ki tartózkodik éppen a felhőben.

A szolgáltatás használatához szükség van egy ingyenes regisztrációra, illetve le kell tölteni a gépünkre a kapcsolódó kliensalkalmazást, amely Windowsra, Macre és Linuxra egyaránt elérhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább mélyül a török–francia vita – Erdogan most már perel

Tovább mélyül a török–francia vita – Erdogan most már perel

Bíróságon támadják a Michael Jackson szexuális visszaéléseiről szóló film folytatását

Bíróságon támadják a Michael Jackson szexuális visszaéléseiről szóló film folytatását

Milliókat kapott az államtól a Bajkai Istvánhoz köthető vállalkozás üdülőfejlesztésre

Milliókat kapott az államtól a Bajkai Istvánhoz köthető vállalkozás üdülőfejlesztésre