szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A tavalyi áradások miatt, még mindig akadozik a tajvani merevlemez gyártás.

A tavalyi áradások miatt, még mindig akadozik a tajvani merevlemez gyártás. A Seagate legújabb előrejelzése szerint, a 2012-es üzleti év első negyedévében 47 millió merevlemez meghajtót fognak gyártani.

A meghajtók iránti kereslet a legnagyobb növekedést mutatja az IT iparágon belül, az igény a merevlemezekre évente 40-50%-al növekszik. A robbanásszerű növekedés oka kettős. Egyrészt az egyre nagyobb helyigényű multimédiás adatok (játékok, filmek, de akár szoftverek is), másrészt a táblagépek és egyéb, merevlemezzel rendelkező hordozható eszközök generálják a keresletet. Az átlagos merevlemez kapacitás fogyasztói szinten 2011-ben 653 GB volt, idén ez valószínűleg eléri az 1TB-ot. A Saegate elemzése szerint 2012 második félévében megeshet, hogy a kerreslet jóval nagyobb lesz mint a kínálat, ez az árak átmeneti emelkedéséhez is vezethet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!