szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hisense kínai cég neve nálunk kevéssé ismert, pedig érdekes fejlesztései vannak. Például egy átlátszó 3D-s megjelenítő, amelyet a CES-en mutatott be.

Egyértelmű, hogy otthonosan mozog a 3D-s megjelenítés világában a Hisense nevű kínai cég, a CES-en például előrukkolt egy szemüveg nélkül nézhető, 60”-os 3D-s televízióval, illetve egy meghökkentő újdonsággal, egy átlátszó 3D-s megjelenítővel.

A megjelenítők átlátszósága persze nem újdonság, a Samsung már előrukkolt ilyennel, a Hisense viszont 3D-s tartalmat is adott hozzá. Ha az 50”-os készülék nézője felveszi a mellékelt szemüveget, akkor a megjelenített tartalmat máris 3D-ben látja, s a „műsorba” beépíthetők a display mögött lévő tárgyak.

Forrás: gizmag.com

Kérdés persze, mi ennek az értelme, hiszen – ahogy a készüléket közelről is megcsodálók beszámoltak róla – hiába a térhatás, azért a valóság és a sugárzott tartalom egyelőre eléggé elkülönül egymástól. Persze nem is a hétköznapi felhasználókat célozza a Hisense, sokkal inkább az üzleti világra, azon belül is elsősorban a hirdetési iparágra gondol. Ezt támasztja alá a megjelenítő ára is: 3000 dollárért fogják árulni az év közepétől.

Íme egy videó az átlátszó megjelenítőről:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varga Mihály bizottságot alapítana a fenntartható gazdaságfehéredésért

Varga Mihály bizottságot alapítana a fenntartható gazdaságfehéredésért

Egyszeri segélyt igényelt az államtól egy nyugdíjas, 50 forintot kapott

Egyszeri segélyt igényelt az államtól egy nyugdíjas, 50 forintot kapott

Váratlan, de igaz: az Apple új töltője más mobilokkal is működik

Váratlan, de igaz: az Apple új töltője más mobilokkal is működik