szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már miért ne volnának mobileszközök a táblagépek? – adódhat a nyilvánvaló kérdés, holott felmérések mutatják, hogy a felhasználók nem egészen így gondolják.

Még 2010-ben történt, hogy egy facebookos eseményen a mobileszközök kerültek terítékre. Az egyik újságíró megkérdezte Mark Zuckerberget, miért nem beszéltek az iPadről. Ekkor ugyan még csak néhány hónapos volt az Apple táblagépe, azonban máris felvetődött, miért nem volt szó Facebook-alkalmazásról vele kapcsolatban.

Zuckerberg válasza röviden és velősen csupán ennyi volt: az iPad nem mobil, kérem a következő kérdést. Az újságírók nevetése után azért annyit még hozzáfűzött: az iPad nem mobileszköz, ez egy számítógép, ami már egy másik kategória.

Ez ne volna mobil?
©

A jelenlévők persze értetlenkedtek, hiszen az iPad és tulajdonképpen a legtöbb tablet is kimeríti a hordozhatóság (mobilitás) kritériumait: könnyűek, viszonylag kisméretűek, ráadásul a jobb darabok akkuja tovább is bírja, mint a notebookoké, tehát bárhova magunkkal vihetjük.

Mi akkor a probléma? Nos, az, hogy két évvel Zuckerberg mondatai után egy comScore/Business Insider tanulmány azt mutatja, hogy a tabletek használói idejük 90 százalékában otthon használják táblagépüket, kevesebb mint 40 százalékban egyéb helyen, és csupán 30 százalékban munkahelyen/munkára.

Forrás: comScore/Business Insider

A Business Insider ezután le is szögezi: talán mégiscsak igaza volt a Facebook-vezérnek, és ideje volna nem mobileszközökként tekinteni a táblagépekre, hanem sokkal inkább úgy, mint kicsi és könnyű otthoni PC-kre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szakértő szerint a 2 éves fiú túlélte volna a balesetet, ha nem az anyja ölében ül

A szakértő szerint a 2 éves fiú túlélte volna a balesetet, ha nem az anyja ölében ül

Ismét közelebb kerültünk egy lépéssel ahhoz, hogy felújítsák a Lánchidat

Ismét közelebb kerültünk egy lépéssel ahhoz, hogy felújítsák a Lánchidat

Így szigorodnak a maszkviselési szabályok: egymilliós bírságot, egyéves boltbezárást lehet kiszabni

Így szigorodnak a maszkviselési szabályok: egymilliós bírságot, egyéves boltbezárást lehet kiszabni