szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elérhetővé vált a Megaupload utódja, és máris több százezren vannak, akik erre a szolgáltatásra bíznák az adataikat. Feltehetően nemcsak az 50 GB-nyi ingyen tárhely, hanem a tulajdonosos személye is vonzza a csatlakozókat.

Biztos, hogy a Kim Dotcom neve/népszerűsége is szerepet játszik abban a hype-ban, ami a Megaupload2-t, hivatalos nevén a MEGA-t kíséri. Amint arról már hírt adtunk, feléled a Megaupload várva várt utódja, ami azonban történt, arra még maga Dotcom sem számított.

A tényleges URL megjelenése után nem sokkal ugyanis már akadozni kezdett az oldal elérése, annyira sokan akartak regisztrálni, hogy a szerver nem bírta a rohamot.

Mindezeknek Dotcom a Twitteren is hangot adott, ahol megjegyzi például, hogy kevesebb mint egy óra alatt 100 ezer felhasználó regisztrált, majd nem sokkal később már 250 ezer csatlakozóról beszél, és arról, hogy a szerver maximális kapacitással dolgozik. Egy másik bejegyzésben a hihetetlen, masszív keresletről ír, és arról, hogy mennyire boldog.

Úgy tűnik, tényleg itt a tárolóhelyet kínáló felhőszolgáltatások igazi nagy kihívója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!