szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pdf formátum igazán kedvelt, minthogy eszköz függetlenül megtartja az eredeti dokumentum formázásait, függetlenül attól, hogy kinyomtatni vagy csak megtekinteni szeretnénk azt. Az alábbiakban egy ingyenes pdf-készítőt mutatunk, amely több száz fájlformátumból varázsol „hordozható formátumot”.

Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy egy dokumentumunk bármilyen gépen megtekinthető/kinyomtatható lesz, érdemes pdf fájlban (is) elmenteni. Ehhez persze előbb át kell ilyenné alakítani – ehhez mutatunk egy ügyes, ingyenes programot.

A FreePDF Creatort innen tölthetjük le, és az exe fájlra kattintva telepíthetjük. A települése után látszólag nem történik semmi, azonban ha ezután egy olyan dokumentum, ábra, kép stb. kerül elő, amelyik kinyomtatható, akkor máris megjelenik a program, méghozzá úgy, hogy bekerült a nyomtatólehetőségek közé.

Ha tehát a Print/Nyomtatás opciót választjuk, akkor a nyomtatók között ott lesz a FreePDF Creator lehetőség is. Válasszuk ki ezt, és ha az OK-ra kattintunk, megjelenik a FreePDF Creator programablaka, ahol jó pár jellemzőt beállíthatunk. Dönthetünk például a kimeneti formátum minőségéről, beállíthatjuk a pdf szerzőjét, megjegyzéseket fűzhetünk hozzá, jelszóhoz köthetjük a pdf megnyitását vagy szerkesztését, illetve még pdf-szerkesztési opciókat is kipróbálhatunk, ha hagyjuk, hogy a program elnavigáljon bennünket anyaoldalára, és onnan letöltjük a PDF Converter Elite próbaváltozatát.

Végül beállíthatjuk, melyik mappába mentse majd el a program a pdf-et, és azt is, hogy mi történjen a mentés után (megnyíljon a pdf, elmenjen e-mailben valakinek, vagy az is egy lehetőség, hogy ne történjen semmi).

Ha végeztünk a beállításokkal, kattintsunk a Create PDF gombra, és pillanatok alatt a korábban megadott mappában landol a remek minőségű pdf.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

Ingyen megnézhető egy Oscar-jelölésre esélyes magyar kisfilm

Ingyen megnézhető egy Oscar-jelölésre esélyes magyar kisfilm