szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Könnyen előfordulhat, hogy miközben internetezünk, hirtelen fel kellene jegyeznünk valamit. Ilyenkor jöhet jól egy, a böngészőnkbe épített jegyzetfüzet.

Képzeljük el, hogy éppen belefeledkezünk valamelyik weboldal (például a hvg.hu tech rovatának) egyik cikkébe, ám megszólal a telefonunk, és gyorsan fel kellene jegyeznünk azt, amit a telefonáló diktálni akar. Ilyenkor azután elindul az őrült kapkodás a toll és a papír vagy valamilyen digitális megoldás, netán okostelefonunk jegyzetfüzete után.

Az ilyen esetekben lehet igazán hasznos segítség a Papercuts nevű Chrome-bővítmény, ugyanis a kis kiegészítő a letöltése és a települése után egy noteszt helyez el a böngésző felső eszközsorába.

Ha hirtelen feljegyeznénk valamit, egyszerűen csak kattintsunk rá a jegyzetfüzetet szimbolizáló ikonra, majd a pluszjelre, és máris billentyűzhetjük megjegyzéseinket, de akár szövegeket, sőt URL-eket is kopizhatunk a beviteli mezőbe. Jegyzeteinknek címet is adhatunk, hogy később könnyebb legyen a kiigazodás közöttük.

Ha alul balra a „notebook” ikonra kattintunk, egy új lapon, nagyobb méretben nyílik meg a jegyzetfüzet. Ha valamelyik jegyzetnek egy URL-t kopizunk be, akkor a beviteli mező jobb felső szélén egy erre utaló kis jel is feltűnik, ha erre kattintunk, máris a szóban forgó weboldalra jutunk. Valamennyi jegyzetünk előtt van egy kis „copy” ikon is, ha ezt választjuk, bárhova bemásolhatjuk a megjegyzés szövegét. Ha nem tetszene a bővítmény eredeti színe és mérete, a fogaskerék ikonra kattintva változtathatunk rajta.

Igazán hasznos bővítményről van szó, amely nem hiányozhat a Chrome-ot használók eszköztárából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak

Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump