szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Google kereső, PayPal és Twitter - a netezők jelentős része tudja, hogy ma milyen címen keresse ezeket az oldalakat, de az eredeti elérhetőségüket már kevesebben ismerik.

Közismert, hogy a Google a Stanford egyetem két diákja, Sergey Brin és Larry Page ötletéből született. A Mashable összeállításából kiderül, hogy egyetemi projekt lévén első körben külön domaint sem foglaltak a Google keresőnek, a szolgáltatás a google.stanford.edu címen volt elérhető.

A PayPal eredetileg két cég, a Confinity és az X.com összeolvadásából született, ebből következik, hogy korábban az x.com címen volt elérhető. A cég azután döntött az újramárkázás mellett, hogy a kutatásokból kiderült: az x.com címből sokan inkább pornográf jellegű oldalra asszociálnak, nem online fizetési megoldásra.

A Twitter eredetileg az USA-ban öt karakterből álló sms-es kódokhoz igazított hosszban a twttr címen volt elérhető. Az üzemeltetők az oldal indulás után nem sokkal vásárolták meg az akkor még madarakkal foglalkozó twitter.com címet, 7500 dollárért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller: Kimutatták Magyarországon a dél-afrikai vírusmutációt

Müller: Kimutatták Magyarországon a dél-afrikai vírusmutációt

Videó: Sikerült a SpaceX tesztje, begyújtották a Starship űrhajó hajtóműveit

Videó: Sikerült a SpaceX tesztje, begyújtották a Starship űrhajó hajtóműveit

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot