szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pénteken indították útjára azt a hírt, ami a magyar facebookozók között is töretlenül terjed, de úgy tűnik, szerencsére nem igaz: nem halt meg Carlo Pedersoli, a pofonosztó színész, erről ugyanis egyetlen komoly híroldal sem számolt be. Érdekesség, hogy a hír sokak által idézett cáfolata is kamu.

"Ma reggel a szerettei holtan találták a világ egyik legnagyobb színészét az ágyában. Váratlanul érte a szeretteit és az orvosát az eset, nem volt a tragédiára utaló jel" - olvasható az egyik olyan hírben, melyet bár csak ma 10:51-kor tettek közzé, máris több mint 21 ezren lájkolták és/vagy osztották meg. A hír azután kezdett el terjedni, hogy pénteken valaki létrehozott a Facebookon egy "RIP Bud Spencer" oldalt, ami aztán gyorsan gyűjtötte a csatlakozókat.

Mivel a hírről egyetlen komoly hírügynökség vagy lap sem számol be, a hír valószínűleg sajtópaca sajtókacsa - ugyanakkor a cáfolata is az. Az Urbanlegends.hu azt írja: a színész képviselőinek cáfolatot közzétévő MediaMass egy olyan szatirikus lap, amelyen tucatjával találhatunk hasonló híreket. Van halálhír-tagadó cikkük – ugyanazzal a szöveggel, dátummal és illusztrációval – Bud Spencer mellett Jean Renóról, Michael Jordanről és Rick Astleyről is. A blog szerint a tanulság az, hogy nemcsak az interneten terjedő egyenhalálhírekkel érdemes óvatosan bánni, hanem az ugyanitt terjedő egyencáfolatokkal is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hont András: Többség törvényt bont

Hont András: Többség törvényt bont

Eláll a szél

Eláll a szél

Szemrevaló koreai riválist kapott a BMW X3

Szemrevaló koreai riválist kapott a BMW X3