szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zenét kedvelők számítógépén csak úgy gyűlnek az MP3-as állományok, amelyek között egy idő után már nehéz a kiigazodás. A rendteremtéshez mutatunk egy eszközt.

Nem biztos, hogy minden zeneszám, amelyik egyszer felkerült a számítógépünkre, a kedvünkre való. Ha úgy érezzük, hogy eljött az idő, hogy rendet tegyünk közöttük, próbáljuk ki a Llama Music Cleaner nevű ingyenes programot. A szoftver innen tölthető le (a futtatásához szükséges Java 7 pedig, ha még nem lenne a gépünkön, erről a linkről).

Zip fájlban érkezik a gépünkre, és a kicsomagolása után már indíthatjuk is, azaz nem kell telepítenünk. Ez viszont azt is jelenti, hogy telepíthető, azaz ha egy pendrive-ra másoljuk, bármilyen windowsos gépen használhatjuk.

A program kicsomagolása után a jar fájlra kattintva már indíthatjuk is a „tisztítót”. Egy pici ablak jelenik meg, amelyben a File pontra kattintva választhatunk médialejátszót. Ezután keressük meg azt a mappá(ka)t, amely(ek)ben zenéink vannak, majd kattintsunk a Start Cleansing opcióra.

Most már valamennyi dalba belehallgathatunk a korábban kiválasztott médialejátszó segítségével, és értékelhetjük a zenét, hogy jó-e (Good) avagy nem tetszik (Bad). Mindegyiknél kattintsunk a megfelelő gombra (vagy nyomjuk meg az Alt+G, illetve Alt+B billentyűkombinációt).

A program a saját mappáján belül létrehoz egy Bad mevű almappát, és ide helyezi át azokat a számokat, amelyeket rossznak találtunk. Később majd innen egyszerűen törölhetjük őket, de persze vissza is másolhatjuk eredeti helyükre.

Mindezt persze megoldhatnánk a Music Cleaner nélkül is, azonban azzal, hogy a kapcsolódó műveleteket egy felületre hozza a program, mégiscsak megkönnyíti a dolgunkat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!