szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MP4 fájlok egyre kedveltebbek, és ebben az is szerepet játszik, hogy jó pár mobileszköz is elboldogul velük. Most egy olyan diashow-készítőt mutatunk, amelyik éppen egy ilyen állományt ad végeredményül.

A hordozható eszközök esetében is igaz, amit az asztali gépek vonatkozásában már többször is leírtunk, ha tényleg azt akarjuk, hogy a rajtuk tárolt fotóinkat valóban érdeklődéssel nézzék, akkor érdemes diashow-t készíteni a fényképekből.

Ebben segít például a Slideshow maker to MP4 program, amelynek a neve már mindent elárul: egy olyan diashow- (slideshow-) készítőről van szó, amelyik MP4-es formátumban prezentálja a végeredményt.

A viszonylag kisméretű program innen tölthető le, és az exe fájlra kattintva telepíthető. Az installálása után, alapbeállításban, azonnal el is indul, egy viszonylag egyszerű felülettel. Balra alul az Add gombra kattintva tudjuk kiválasztani a diashow-ba kerülő képeket (a Shift billentyű lenyomva tartásával akár többet is egyszerre.

A képek sorrendjét a kis nyilakra kattintva tetszésünk szerint változtatgathatjuk, és persze bármikor törölhetünk is közülük (Delete gomb).

Ezután a felső sorban választhatunk zenei aláfestést diabemutatónkhoz (a gépünkön tárolt valamelyik MP3-as fájlt), majd a Transitions feliratra kattintva közel hetven effektből csemegézhetünk. Arra ügyeljünk, hogy annyi átmeneti hatást adjunk meg, ahány képünk van, de persze erre a program is figyelmeztet. Ezután azt állíthatjuk be, mennyi időnként kövesse az egyik kép a másikat.

Kattintsunk ezután a jobb oldali ablak lejátszás gombjára, s már fel is tűnik diashow-nk előnézete. Ha elégedettek vagyunk, kattintsunk a Convert feliratra, majd a megjelenő Mentés másként ablakban adjuk meg a célmappát.

Ezután megkezdődik diashown-k MP4 formátumba konvertálása, aminek a végeredményét akár azonnal megtekinthetjük a Windows Media Playerrel, vagy ha továbbítottuk rá, akkor valamelyik hordozható eszközünkkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezár egy időre a Blaha Lujza téri McDonald’s

Bezár egy időre a Blaha Lujza téri McDonald’s

Horrorisztikus élmény: a NASA megint megmutatta, miket hallani a világűrben

Horrorisztikus élmény: a NASA megint megmutatta, miket hallani a világűrben

65 koronavírusos beteg hunyt el, 3286 új fertőzöttet regisztráltak

65 koronavírusos beteg hunyt el, 3286 új fertőzöttet regisztráltak