szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan már kocsikulcsra sem lesz szükség, hiszen akár egy iPhone-nal is elindíthatjuk autónkat.

Szinte hihetetlen, mi mindenre jó egy iPhone (és úgy általában az okostelefonok), a különféle appok igazi svájci bicskát varázsolnak a készülékekből. A funkciókhoz most egy újabb is csatlakozik, a (közel)jövőben akár slusszkulcsként is használhatjuk iPhone-unkat, illetve androidos telefonunkat.

Mindebben a megfelelő alkalmazás és az úgynevezett BlueID technológia segít, amellyel fizikai tárgyak késztethetők mozgásra, így például kinyitható egy kocsiajtó vagy felemelhető egy sorompó. A kocsikulcsos verzióban a BlueID-hoz kapcsolódó Bluetooth SMART technológia azonosítja a tulajdonost, majd a megfelelő gomb megérintése után kinyitja az ajtót, sőt a motort is beindítja – és mindehhez hozzá sem kell érni az autóhoz, és még internetkapcsolatra sincs szükség.

Az ilyesfajta autós appoknak és technológiáknak nagy jövőt jósolnak például a gépkocsi-kölcsönzésben, ahol egy gomb megérintésével lehet majd autót bérelni, és anélkül hozzáférni, hogy igénybe vettük volna a személyzetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!