szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sajnos a különféle alkalmazások telepítése során jó pár hívatlan vendég is a számítógépünkre kerül. Szabaduljunk meg ezektől!

Adware-ek, kéretlen toolbarok és programok – időnként elcsodálkozunk, mi minden kerül a gépünkre. Szerencsére többféle eszköz is segít abban, hogy gyorsan megszabaduljunk ezektől.

Nemrégiben mutattunk egy ügyes toolbar-eltávolítót, most pedig itt a Junkware Removal Tools, amelyet innen tölthetünk le, és az exe fájlra kattintva indíthatunk, minthogy hordozható programról van szó, tehát nem igényel telepítést.

A megjelenő parancssoros ablak a DOS-os időket idézi, de ettől nem kell megijedni, nekünk ugyanis csak egy tetszőleges billentyűt kell megnyomnunk, és a többit már végzi a program. Először egy Registry backupot készít, majd elkezdődik a folyamatok, szolgáltatások, fájlok, mappák, böngészők és persze a Registry ellenőrzése is.

Ne lepődjünk meg, ha ténykedése során bezárja valamelyik böngészőnket vagy megnyitja a Windows Intéző ablakát, ez teljesen normális folyamat.

Ha végzett a vizsgálattal, a Junkware Removal Tools eltávolítja a felesleges nehezékeket gépünkről, és egy text fájlban megmutatja, hogy mit talált, és mit hajtott végre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!