szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár az iPadre is van hivatalos Wikipedia alkalmazás, meglepő lett volna, ha éppen erre nem jelenik meg alternatíva.

Az App Store-ban természetesen elérhető a hivatalos Wikipedia alkalmazás, azonban ezúttal egy ennél gyorsabb változatot mutatunk.

Az ugyancsak ingyenes Wikipanion roppant egyszerű, és éppen ebben a tulajdonságában rejlik a nagyszerűsége, ugyanis fő feladataira koncentrál, így meglepően gyors, pillanatok alatt elérünk a keresett tartalmakhoz.

A szócikkeket éppen úgy jeleníti meg, mintha csak egy számítógépen szörfözve érnénk el a Wikipediát: láthatjuk a keresett fogalomhoz tartozó szöveget és képeket. Az app egyik érdekessége, hogy ha egy izgalmasabb szövegre bukkanunk, akkor azt nemcsak a Facebookon vagy a Twitteren oszthatjuk meg (ahogy ezt a hivatalos verzió esetében tehetjük), hanem azonnal elküldhetjük e-mailben bárkinek.

A Wikipanion még a keresési előzményeket is rögzíti a dátum és a keresési időpont megjegyzésével, így egyszerűen megtalálhatjuk a korábban keresett tartalmakat. Ugyancsak kedvező, hogy akár szavakra is kereshetünk egy szövegen belül, illetve hogy könyvjelzőzhetjük az érdekesebb szócikkeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Jobbik végrehajtást indított a Magyar Nemzet ellen

A Jobbik végrehajtást indított a Magyar Nemzet ellen

Kivégeztek az Egyesült Államokban egy koronavírus-fertőzött sorozatgyilkost

Kivégeztek az Egyesült Államokban egy koronavírus-fertőzött sorozatgyilkost

Köves Slomó szerint még egy-másfél év, amíg megnyithat a Sorsok Háza

Köves Slomó szerint még egy-másfél év, amíg megnyithat a Sorsok Háza