szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bővíti az ingyenes wifivel felszerelt vonatok körét a MÁV-START, így évente akár hatvanötmilliós utaslétszám is igénybe veheti a szolgáltatást az InterCity- és az elővárosi vonatokon. Nyárig hetente húsz-harminc vasúti kocsit kapcsolnak be a rendszerbe.

Harmincegy ingyenes internetezésre alkalmas kocsival bővül a mától a MÁV-START járműparkja, és a továbbiakban hetente újabb húsz-harminc InterCity- és elővárosi járműben lesz elérhető a szolgáltatás - közölte közös bejelentésében a MÁV-START és a T-Systems. Az összese 735 darab érintett kocsi, illetve motorvonat wifi routerrel történő felszerelését várhatóan július 30-ig fejezik be a műhelyekben. (Kicsit rontja az összképet, hogy a vasúttársaság már tavaly júniusban is bejelentette, hogy 2012 őszétől minden InterCity vonaton lesz wifi, de ez nemhogy őszre, télre, sőt még idén tavaszre sem valósult meg.)

A fedélzeti, vezeték nélküli, a T-Systems által biztosított internetet minden erre előkészített járműben ingyenesen vehetik igénybe az utazók, a hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps, a MÁV-START szerint ez elsősorban levelezésre, általános böngészésre, közösségi oldalak látogatására elegendő.

A wifi-elérést biztosító járműveket külső és belső matricákkal jelölik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump támogatója szándékosan lehelt rá két nőre, most vádat emeltek ellene

Trump támogatója szándékosan lehelt rá két nőre, most vádat emeltek ellene

Csak koronavírus ellen beoltott utasokat fogad a Qantas a nemzetközi járatain

Csak koronavírus ellen beoltott utasokat fogad a Qantas a nemzetközi járatain

Nem minden boltban lesz az időseknek fenntartott idősáv

Nem minden boltban lesz az időseknek fenntartott idősáv