szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendkívüli időjárás a neten is rendkívüli forgalmat okoz: sokan próbálnak tájékozódni a közlekedési lehetőségekről. Több oldal összeomlott, az újraindulás után pedig nem egészen a helyzetnek megfelelő információt mutatnak.

Az autósok tájékoztatására létrehozott Útinform honlapja péntek délelőtt omlott össze, de már csütörtök este nehezen volt elérhető. Azóta csak nagyon ritkán tölt be, akkor sem teljesen – írja az Index. Hasonló a helyzet a MÁV térképes vonatinformációs szolgáltatásával is, de ott az adatok hitelességével is akadnak problémák, voltak olyan vonatok, amelyek egyszerűen eltűntek a térképről.

Az Index szerint délelőtt óta az elvira.hu menetrend sem működik, a hvg.hu tapasztalatai szerint – legalábbis dél körül – üzemszerűen megy a menetrendes oldal. A MÁV egy frissülő cikkben számol be az aktuális történésekről. A Volán menetrendkeresője működik, itt viszont nem tudnak a hóhelyzetről, semmilyen tájékoztatás nincs az elakadt buszokról.

A lap szerint a szolgáltatásoknak éppen ilyen helyzetekben kellene problémamentesen és gyorsan, megbízhatóan működniük. Ez persze többletköltségeket jelentene, amit úgy tűnik, az illetékesek nem hajlandóak megfizetni.

A hóhelyzetről szóló, folyamatosan frissülő cikkünket itt olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

Timothy Garton Ash: Orbánnak csak a hatalom és a pénz a fontos

Timothy Garton Ash: Orbánnak csak a hatalom és a pénz a fontos