szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem egyszerű feladat a láthatatlan vizualizálása, az internet esetében azonban ez már párszor sikerült is. Íme egy újabb, valóban látványos megjelenítés okostelefonokra, táblagépekre.

A Peer 1 Hosting jóvoltából mind a Google Play-be, mind az App Store-ba bekerült az internet 3D-s térképe app, amely döbbenetes látványt nyújt: megmutatja azt, hogyan kapcsolódnak össze a hálózatok az egész világon, kialakítva azt, amit internetnek hívunk.

A térképbe belenagyíthatunk, forgathatjuk, ráállhatunk csomópontokra, hogy minél többet megtudjunk róluk.

Kereshetünk cégek, domainek és IPS-e (Internet Service Providerek) után, miközben kétféle nézet közül választhatunk. Az egyik a földgolyóra vetítve mutatja a hálózatot, míg a másik csak a kapcsolati hálóra koncentrál. Az alkalmazásban lehetőség van megnézni az internet történetének jelentősebb eseményeit is.

Ez az internettérkép valóban látványos, ráadásul ingyenes, így valóban érdemes letölteni telefonunkra, illetve táblagépünkre, hogy elmélyedjünk ebben a nem mindennapi világban.

A CNN Money feltett a YouTube-ra egy videót, amely bemutatja ezt a remek appot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb fertőzések, veszélybe került a Zöld-foki Köztársaság további szereplése a kézivébén

Újabb fertőzések, veszélybe került a Zöld-foki Köztársaság további szereplése a kézivébén

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban