szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemcsak a különböző közösségi oldalakon, de gyakran már egy oldalon belül is eltérőek a feltenni kívánt képekkel kapcsolatos követelmények. Az alábbiakban egy olyan segítséget mutatunk, amellyel mindez többé már nem okozhat gondot.

Másmilyen képet teszünk fel borítóképnek, másmilyent profilképnek, más az elvárása a YouTube-nak, más a Twitternek. Ha mindehhez még hozzávesszük, hogy az átlagfelhasználó nem a képszerkesztés, -méretezés mestere, akkor máris kiderül, nem is olyan egyszerű feladatról van szó, amikor képeket tennénk fel a közösségi oldalakra. Szerencsére kéznél a segítség, a Social Media Image Maker nevű online szolgáltatás.

Az oldalon balra számos közösségi oldal neve látható, s bármelyikre kattintunk közülük, megjelenik, hogy milyen elvárásaik vannak a feltöltendő képekkel kapcsolatban. Nekünk nincs más dolgunk, mint oldalt, illetve képtípust választani, majd a Create gombra kattintani.

Ettől kezdve szinte mindent elvégez helyettünk a szolgáltatás, nekünk csak ki kell választanunk a számítógépünkről azt a képet, amelyet fel szeretnénk tölteni (nem kell félni attól, hogy nem jót választunk, ugyanis azonnal figyelmeztetést kapunk, ha valami hibádzik a képpel).

Miután elfogadta a szolgáltatás a képet, láthatjuk, hogy mennyi fog belőle megjelenni, és ha az Apply feliratra kattintunk, számos effekt is megjelenik, amelyekkel tetszés szerint változtathatjuk, csinosíthatjuk a képet. Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, a felső eszközsor jobb szélső ikonjára kattintva le is menthetjük a gépünkre – alapból annak a közösségi oldalnak a nevét kapja a kép, ahova szánjuk, de ezt, a mentés ikonja előtti ikonra kattintva, bármikor megváltoztathatjuk, mint ahogy az automatikusan adott kiterjesztést is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!