szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szinte nincs is már olyan nagynevű cég, amelyik ne foglalkozna a mostanság oly divatos okosórákkal. Miért pont a Google lenne kivétel?

Vitathatatlan, hogy az okostelefonok után immár az okosórák korszaka köszönt ránk. Már tesztelik az Apple iWatch órát, a nyilvánosság elé került a kickstarter finanszírozású Pebble, már árulják a Sony bluetoothos okosóráját, és persze gőzerővel készül a Samsung is a Samsung Galaxy Watchcsal vagy inkább S Watchcsal.  

Ha hinni lehet a Szilícium-völgyi híreszteléseknek, akkor most egy újabb névvel bővült a lista: nem nagy meglepetésre a Google is beállt a sorba. A Financial Times blog szerint olyan híresztelések kaptak szárnyra, hogy az androidos csoport már dolgozik egy okosórán, amelyik – hasonlóan a legtöbb ilyen modellhez – az okostelefon egyfajta kiegészítése lenne, így az az eddigieknél többet maradhatna a zsebben vagy a táskában.

Forrás: Financial Times

A Financial Times egyébként egy 2011-es Google-szabadalmat is előásott, amelyben már szerepel az okosóra megnevezés, illetve olyan jellemzők, mint a számlapon lévő kamera, a kétképernyős flip-up display, illetve az érinthető felhasználói felület.

A Google hivatalosan még nem reagált a híresztelésekre, mindenesetre a Google-óra logikus folytatása lenne a Google Glassnak vagy a Google beszélő cipőjének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál

Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál

Radar360: Helyzet van a választási törvény és George Clooney körül

Radar360: Helyzet van a választási törvény és George Clooney körül

Feltalálták a napelemet, amihez már napsütés sem kell

Feltalálták a napelemet, amihez már napsütés sem kell