szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ausztrál Sydney és Melbourne városok közötti 995 kilométeres optikai kapcsolaton végrehajtott sikeres teszt bizonyítja, hogy valós hálózati környezetben is lehetséges az 1 Tbps sebességű Telstra üvegszál-optikai hálózatot használó technológia telepítése.

Az Ericsson szerint amikor az új technológia kereskedelmi forgalomba kerül majd, a mobilszolgáltatók könnyűszerrel kielégíthetik az utóbbi évek megnövekedett kapacitásigényét, sőt a technológia idővel egészen új távlatokat nyithat az infokommunikáció területén.

„Jelenleg modernizáljuk az optikai átviteli hálózatainkat az Ericsson következő generációs 100 Gbps technológiájával. A teszt bebizonyította, hogy a meglévő optikai kábelüzemünk képes a Tbps-csatornák támogatására a 10 Gbps- és 100 Gbps-csatornákkal egyazon szálon és egyidejűleg – mondta el David Robertson, a Telstra átvitelért és útválasztás-tervezésért felelős igazgatója. Ezáltal igazoltnak látjuk, hogy szükség esetén képesek vagyunk növelni a kapacitást a meglévő száloptikás kábeleken.”

Az Ericsson a közelmúltban jelentette be, hogy a Telstra számára szállítja majd az SPO 1400 terméket, a legújabb optikai átviteli platformot (POTP) a metro, valamint az MHL 3000 terméket a távolsági (long-haul) alkalmazásokhoz, 100 Gbps sebességű szolgáltatási támogatással. A teszt során egy 1 Tbps-vonali kártyát próbáltak ki az MHL 3000 termékben.

Az Ericsson terabites megoldása – amelyet a teszt során alkalmaztak – számos fontos előnyt kínál: az optikai jellemzők szoftveresen konfigurálhatók; innovatív frekvenciacsomagokat tartalmaz a nagy spektumhatékonyság érdekében; valamint fejlett korai hibajavítást is nyújt a kommunikációs csatorna kiváló teljesítménye érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Index új vezetője szerint csak a vezérigazgatói poszton akartak változást

Az Index új vezetője szerint csak a vezérigazgatói poszton akartak változást

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

Egy magyar kórházigazgató szerint a koronavírus-fertőzésen átesetteket valószínűleg nem kell beoltani

Egy magyar kórházigazgató szerint a koronavírus-fertőzésen átesetteket valószínűleg nem kell beoltani