szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új mobilalkalmazás segítségével a síelők most már a pálya szélén fagyoskodó barátok, vagy egy kamera sisakra szerelése nélkül is készíthetnek felvételt sípályán nyújtott teljesítményükről, méghozzá HD minőségben.

Az i-Rewind romániai start-up cég és a Cisco technológiája a sípályák mellett elhelyezett kamerákat egy internethez csatlakozó nagysebességű optikai hálózattá köti össze. Így bárki, aki telefonjára letölti az ingyenes mobilalkalmazást több nézőpontból is felvételt készíthet síelési technikájáról, vagy bravúrjairól, amelyet aztán a közösségi oldalakon rögtön meg is oszthat.

©

A rendszer a telefonba épített GPS-en keresztül meghatározza helyzetünket, majd ez alapján a sípálya teljes hosszán elhelyezett videókamerák lekövetik mozgásunkat. Ezután a síelőnek már csak a személyre szabott, megszerkesztett HD videóját kell letöltenie, amelyhez 3G vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül még két hétig hozzáférhet.

Az elkészült videót használhatjuk síelési technikánk elemzésére, megoszthatjuk barátainkkal, sőt a rendszer hasznos a síoktatók és a szülők számára is, akik így könnyedén nyomon tudják követni tanítványaik fejlődését, vagy gyermekeik felejthetetlen pillanatait.

©

A megoldást már használó síelők szerint az i-Rewind jobban használható, mint a többi amatőr videós módszer, mivel nincsenek olyan zavaró elemek, mint a kamera remegése síelés közben, nem kell bajlódni a saját kamera síruhára rögzítésével, és nincs szükség a barátok szívességére sem, hogy később vissza tudjuk nézni téli élményeinket. A rendszert már ebben a szezonban tesztelhették a síelők a romániai Predeal síparadicsomban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Nem kell tízezreket költeni" - Vérbeli gamert kérdeztünk a kedvenc mobilos játékairól

"Nem kell tízezreket költeni" - Vérbeli gamert kérdeztünk a kedvenc mobilos játékairól

Tíz éves a BKK, az elvált szülők meggyötört, éheztetett gyermeke

Tíz éves a BKK, az elvált szülők meggyötört, éheztetett gyermeke

Ritka meteorit zuhant egy férfi kertjébe, egyből milliomos lett

Ritka meteorit zuhant egy férfi kertjébe, egyből milliomos lett