szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy most nyilvánosságra került Apple-szabadalom arra utal, hogy az almás cég is tervez "Street View"-t.

Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala tegnap hozta nyilvánosságra azt a szabadalmi bejelentést, amely arra utal, hogy az Apple egy navigációs rendszert tervez panorámaképekkel, valami olyasmit, ami a Google Street View-jára hasonlítana.

A 2011 szeptemberében benyújtott szabadalmi leírásban egy grafikus felhasználói felületről van szó, amely az iPhone-ok, iPadek szenzorait, a gyorsulásmérő, a kamera, a giroszkóp és az egyéb érzékelők adatait használná, amikor a felhasználó elé vetítené az utcaszintű képet.

Forrás: USPTO

Míg a Google Street View-nál az ujjunk érintésével tudunk haladni az úton, addig az Apple szabadalmánál a készülék különféle irányokba történő mozgatásával haladhatnánk a virtuális térben. A technológia segítségével „beléphetnénk” az épületekbe, s jó pár egyéb navigációs rendszerhez hasonlóan itt is lennének buborékok, amelyek üzleti információkat adnának, illetve turisztikai látványosságokról informálnának. Ha pedig két okoskészüléket tennének egymás mellé, azok még nagyobb képet mutathatnának együtt.

Az egyelőre még nem tisztázott, mikor építi be térképébe az Apple az új technológiát, a szabadalom viszont egyértelművé teszi, hogy a majdan felturbózott térképpel komolyan vetélytársat állítana a Google Maps elé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!