szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdekes adalékokkal szolgált az Androidhoz egy interjúban az operációs rendszer szülőatyja.

Andy Rubin neve jól ismert a tech-rajongók körében: ő volt az Android operációs rendszer atyja, ő adta el rendszerét a Google-nek, majd természetesen csatlakozott a cégóriáshoz. Talán nem meglepő, hogy éppen az Android fejlesztésével foglalkozó részleg vezetője lett, azonban nemrég továbblépett innen, és átadta a stafétabotot Sundar Pichainak.

Rubin a napokban érdekes kijelentést tett, miközben interjút adott egy japán gazdasági csúcstalálkozón. Az Android fejlesztésekor ugyanis – idézi Rubint az ausztrál PC World – nem gondoltak telefonokra, hanem kifejezetten fényképezőgépek számára készítették a rendszert, valami olyasféle elképzeléssel, hogy az támogassa a géppel készült képek online (felhős) tárolását.

„Ugyanaz a platform, ugyanaz az operációs rendszer dolgozik most az okostelefonokban és a táblagépekben, mint amit a fényképezőgépekhez megálmodtunk” – mondta el Rubin, majd meg is magyarázta, miért nyergeltek át mégiscsak a telefonok világára. Jó helyzetfelismeréssel úgy vélték, a fényképezőgépek piaca nem elég nagy, és persze tartottak a konkurensektől is, például a Microsofttól, féltek a Symbiantól (érdekes módon, az iPhone 5-től akkor még nem tartott a szakember).

Az interjúban azt is elárulta, hogy az volt a céljuk, hogy amennyi telefonban csak lehet, Android fusson, ezért is lett végül ingyenes és nyílt a platform.

Hogy mennyire jól gondolkoztak, azt csak alátámasztják Eric Schmidt, a Google elnökének szavai, aki éppen tegnap jelentette be, hogy immár több mint 1,5 millió androidos eszközt aktiválnak naponta, ami valóban egyedülálló sikernek számít a mobilpiacon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Klímaapokalipszis” miatt nem vállalnak gyereket

„Klímaapokalipszis” miatt nem vállalnak gyereket

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse