szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha szereti a Gmailt, azonban a változatosságot sem veti meg, megéri kipróbálni egy nagy tudású windowsos Gmail-klienst.

Érdemes időnként eltérni a megszokottól, új vizekre evetni. A mailbird egy érdekes Gmail-kliens, amellyel az eddigieknél kicsit eltérőbb módon levelezhetünk, azonban anélkül, hogy fel kellene adnunk a gmailes kényelmet.

A Mailbird innen tölthető le, és az exe fájlra kattintva telepíthető (az installálás során telepíti vagy frissíti a .Net keretrendszert is).

A legelső lépésben meg kell adnunk Gmail-hozzáférésünket, és ezután máris egy szokatlan felületen láthatjuk levelezőrendszerünket. Érdemes átnézni a 10 lépéses használati útmutatót, hiszen ebből kiderül, mi mindent tehetünk meg „új” levelezőrendszerünkkel.

Ami talán a legfontosabb: a bal oldali fekete menüsáv szélét az egérrel jobbra tolhatjuk, és máris elérjük mindazokat a lehetőségeket, amelyeket a Gmailben már megszoktunk. Ami viszont eltér a Gmailtől, az a lsita alatti (három ponttal jelölt) Alkalmazások opció, amelynél egy sor szolgáltatást (pl. Dropbox, Facebook, Google Drive, Calendar stb.) aktiválhatunk – ezek mind megjelennek a bal oldali menüsávban.

Amennyiben valamelyik kontaktunk képe fölé állunk az egérrel, akkor lehetőségek egész sorához jutunk, anélkül, hogy meg kellene nyitnunk a levelet. Amúgy a levelezés éppenúgy türténik, mint a Gmailban, és az innen küldött levelek is eredeti Gamil-címünkkel jelennek majd, csupán a Sent for Mailbird felirat jelzi, hogy egy különleges kliensből érkezett az üzenet.

A Mailbird akkor is jól jöhet, ha két Gmail-fiókunk van, és egyszerre szeretnénk nyitva tartani őket – ilyenkor az egyik az „igazi” Gmail, a másik pedig a kliense.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyáltalán nem kellene már földgázba fektetnie az Európai Uniónak

Egyáltalán nem kellene már földgázba fektetnie az Európai Uniónak

Kapott mostanában értesítést a Spotify-tól? Akkor az ön jelszavát is ellophatták

Kapott mostanában értesítést a Spotify-tól? Akkor az ön jelszavát is ellophatták

Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t

Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t