szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbiakban bemutatjuk, miként ötvözhetjük a PowerPointot és az internet dinamikusságát.

Tegyük fel, hogy valamelyik PowerPoint prezentációnkba egy weboldal képét is beletennénk. Ez egyszerűnek tűnik: készítünk egy képernyőfotót a szóban forgó site-ról, majd képként rátesszük a diára. De tényleg ez volna a legelegánsabb megoldás?

Természetesen nem, ugyanis azt is megtehetjük, hogy nem a weboldal statikus képét mutatjuk meg prezentációnk közönségének, hanem egy valós időben frissülő, így mindig aktuális képet.

Mindebben egy apró program, a LiveWeb segít, amelyet innen tölthetünk le zip fájlban. A kicsomagolása és a telepítése után hozzá kell adnunk bővítményként a PowerPointhoz.

Ennek a menete a következő. Keressük meg a PowerPoint kiinduló oldalán a Beállításokat (ez a PowerPoint 2010-ben balra felül található, egy kis nyíl szimbólum alatt). Itt kattintsunk a További parancsokra, majd keressük meg a Bővítmények opciót. Alul a Kezelésnél válasszuk a PowerPoint bővítmények lehetőséget.

Az Ugrás, illetve a Hozzáadás menüpont segítségével juthatunk el abba a mappába, ahova a LiveWebet elmentettük, és hozzá is fűzhetjük a PowerPointhoz.

Ha ezután a Beszúrás menüpontra kattintunk, jobb oldalon felül megjelenik a LiveWeb két ikonja – minket közülük a WebPage érdekel. Ha erre kattintunk, a megjelenő ablak szövegbeviteli mezőjébe be kell írnunk (vagy másolnunk) a prezentálni kívánt weboldal URL-jét, majd az Add gombra és a Nextre kell kattintanunk.

A következő ablakban állíthatjuk be, hogy automatikusan frissüljön-e a weboldal (mi természetesen ezt szeretnénk), majd meghatározhatjuk, hogy a slide hány százalékát töltse ki a weboldal képe, illetve hogy milyen legyen a pozíciója.

Attól nem kell megijedni, hogy a bal oldalon, a diáknál csak egy kissé torz Windows szimbólumot látunk, ugyanis ha elindítjuk a PowerPoint-bemutatót, a megfelelő diákon ott lesz már a bemásolt weboldal képe, ráadásul mindig aktualizálva, valós időben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tíz politikai ügy, amelyekben egyszer csak megszólalt az ÁSZ

Tíz politikai ügy, amelyekben egyszer csak megszólalt az ÁSZ

Parti Nagy Lajos: Örülök, hogy van a hvg360!

Parti Nagy Lajos: Örülök, hogy van a hvg360!

Putyin vigyáz Belaruszra, de nagy árat fizettet Lukasenkával

Putyin vigyáz Belaruszra, de nagy árat fizettet Lukasenkával