szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A letöltött appok a legkülönfélébb készülékeket, célszerszámokat varázsolják okostelefonunkból. Például ajtókulccsá változhat az iPhone-unk.

Akár egy egyszerű „távérintéssel” is kinyithatják majd lakásajtajukat az iPhone 4S, illetve iPhone 5 telefon tulajdonosai, feltéve persze, hogy előtte a Kevo nevű különleges zárat szerelik fel az ajtóra (állítólag késő nyártól fogják árulni).

A zárhoz egy ingyenes app is tartozik, ezzel lehet ideiglenes kulcsot küldeni az ugyancsak iPhone-tulajdonos ismerősöknek, akik így szintén egy egyszerű érintéssel juthatnak be a lakásba. Ez az ideiglenes kulcs persze csak korlátozott ideig él.

Előfordulhat persze, hogy nincs nálunk a telefonunk, ilyenkor elég megérinteni a zárhoz mellékelt kulcstartót, s az ajtó azonnal kinyílik. Mindez persze azt is jelenti, hogy erre a kulcstartóra legalább annyira vigyáznunk kell, mint régi kulcsainkra. Apropó kulcsok. Természetesen „igazi” kulcs is van a zárhoz, ha az elektronika csődöt mondana.

Ha pedig elveszítenénk a telefonunkat, a cég weboldalán egyszerűen letilthatjuk a zárat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hologram segítségével hoztak össze egymástól távol élő brit családokat

Hologram segítségével hoztak össze egymástól távol élő brit családokat

Újabb Hertha-játékos fertőződött meg

Újabb Hertha-játékos fertőződött meg

Sportos villanyautó: Magyarországon a Skoda Enyaq Sportline iV

Sportos villanyautó: Magyarországon a Skoda Enyaq Sportline iV