szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Időnként szükségünk lehet arra, hogy egy weboldalt elmentsünk és kinyomtassunk, azonban nem mindegy, hogyan tesszük ezt.

Sajnos a nyomtatók kellékanyagai nincsenek ingyen, és hamar szembesülünk azzal, hogy elfogyott a papírunk, kevés a tonerünk, kiürült a festékpatronunk. Időnként azonban szükség lehet arra, hogy kinyomtassuk azt, amit egy weboldalon találunk, sajnos egy-egy ilyen akció falja a már említett anyagokat.

A Print or PDF with CleanPrint nevű Chrome-bővítmény éppen azt teszi lehetővé, hogy nyomtatás előtt tetszésünk szerint alakítsuk át egy weboldal képét, azaz a printerre már csak az kerüljön, amire valóban szükségünk van.

A bővítményt innen adhatjuk böngészőnkhöz, és miután települt, egy egy zöld levelet szimbolizáló ikon jelenik meg felül az eszközsorban. Ha egy weboldal böngészése közben rákattintunk, az eredetitől merőben eltérő küllemmel, mondhatnánk minimál dizájnnal jelenik meg az oldal, s balra szerkesztő eszközök sorát láthatjuk.

Elmenthetjük a site képét pdf-ben, eltüntethetjük róla a képeket, bekezdéseket törölhetünk, a szöveget doc formátumba is menthetjük, és akár felhőbe küldhetjük (Dropbox, Boksz, Google Drive), csökkenthetjük a betűnagyságot, hogy kevesebb papírra is elférjen a szöveg.

Még azt is megtehetjük (Add a note opció), hogy megjegyzést fűzzünk egy oldalképhez, így ha most csak lementjük, s később nyomtatnánk, a jegyzetnek köszönhetően tudni fogjuk, hogy pontosan mi is volt vele a célunk.

A bővítmény azt is jelzi, hogy a papír mekkora részét foglalja majd el a kiprintelt szöveg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sok rendőr és ideges polgármester figyelte, ahogy ezrek ünneplik a Bodrog-parti csodarabbit

Sok rendőr és ideges polgármester figyelte, ahogy ezrek ünneplik a Bodrog-parti csodarabbit

Különleges megoldást talált ki a Xiaomi, hogy lehűtse az összecsukható Mi Mix Foldot

Különleges megoldást talált ki a Xiaomi, hogy lehűtse az összecsukható Mi Mix Foldot

Fegyveres betörők rabolták ki a Roma sztárját

Fegyveres betörők rabolták ki a Roma sztárját