szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben sorjáznak a hírek az egyre kisebb, vékonyabb, okosabb telefonokról, a hagyományos készülékekről alig hallani valamit. Pedig ezeknél is akadnak figyelemre méltó újítások.

Gondoljuk csak el, mekkora problémát jelenthet a telefonálás annak, aki rosszul hall. Nos, éppen erre a gondra kínál gyógyírt a 99 dolláros Captioned Telephone nevű készülék, amely a legkorszerűbb technikákat kamatoztatja.

A legfontosabb közülük a beszédfelismerés (illetve a kimondott szavak szöveggé alakítása), ugyanis a telefon LCD-képernyőjén szöveggé alakítva olvasható el az, amit a beszélgetőpartner kimondott.

A telefonhoz persze szélessávú internetkapcsolatra is szükség van, hiszen a beszédfelismeréshez óriási internetes adatbázist használ a rendszer. A telefonos csevegések, természetesen a megjelenített szöveggel együtt, akár el is menthetők.

A különleges telefon azonban egyelőre csak az amerikai előfizetők számára érhető el, azonban ha sikere lesz, valószínűleg az európai piacokon is megjelenik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Nyugodj békében, drága Mari!” – kollégák, barátok, politikusok búcsúznak Törőcsik Maritól

„Nyugodj békében, drága Mari!” – kollégák, barátok, politikusok búcsúznak Törőcsik Maritól

Vasárnap bemutatkozik a kecskeméti elektromos Mercedes

Vasárnap bemutatkozik a kecskeméti elektromos Mercedes

Audi A3 35 TDI-teszt: a dízel jó hírneve

Audi A3 35 TDI-teszt: a dízel jó hírneve