szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bizalmas adatokat őrizhetünk egy-egy mappában, amelyeket olykor még a családtagjaink elől is titkolnánk. Megmutatjuk, hogyan rejthetjük el ezeket.

Ha attól tartunk, hogy valaki hozzáfér a számítógépünkhöz, amelynek valamelyik mappájában csakis ránk tartozó adatokat őrzünk, érdemes titkosítanunk, de úgy, hogy aki látja, annak eszébe se jusson, hogy itt valamit rejtegetnek.

Mindebben a Disguise Folders nevű ingyenes program segíthet, amelyet innen tölthetünk le, becsomagolt, zip fájlban. A program amúgy hordozható, ami azt jelenti, hogy a kicsomagolása után nincsen szükség a telepítésére, elég az exe fájlra kattintanunk, hogy induljon.

Az ablakában tallózással választhatjuk ki az elrejtendő fájlt, majd egy identitást adhatunk neki, például a Windows Update-et. Ez azt jelenti, hogy ha a későbbiekben az így „titkosított” fájlra rákattint valaki a Windows Intézőben, akkor valóban a Windows Update ablaka jelenik meg, és innen valószínűleg már nem fog továbbmenni.

Visszafejtésre is van természetesen lehetőség, ekkor a programablak Recovery részéhez kell fordulnunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Raúl Castro bejelentette lemondását

Raúl Castro bejelentette lemondását

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró

A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet munkába járni

A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet munkába járni