szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az internet kimeríthetetlen tárháza a tudást, információkat és szórakozást kínáló weboldalaknak. Olykor azonban könnyű eltévedni közöttük, s néha a korábban favorizált oldalakat sem találjuk meg.

Aki sokat szörfözik a neten, gyakran talál érdekes, kevéssé ismert oldalakat, amelyeket később is szívesen megnézne. Azonban amikor elérkezik az a bizonyos „később”, már nem leli a site-ot.

Mindez megelőzhető, ha a weboldalakat kategorizálva mentjük el. Ez az első pillanatban lehetetlennek tűnik, azonban a Categorizer nevű Chrome-bővítmény hozzásegít ahhoz, hogy ezt egyszerűen megtehessük.

A bővítmény letöltése és települése után látszólag nem történik semmi, azonban ha valamelyik website-on az oldal üres részére kattintunk a jobb egérgombbal, akkor a helyi menüben feltűnik a Categorizer lehetőség.

Itt kétféleképpen menthetjük el a weboldalt. Például napok szerint, azaz mondjuk a szombati naphoz mentjük a játékokat, hétfőhöz a politikai tartalmú oldalakat stb. Ennél azonban jóval több értelme van az igazi kategorizálásnak, különösen mivel mi magunk határozhatjuk meg ezeket.

Először még semmiféle kategória nincs a rendszerben, ekkor az Options Page lehetőségnél a My Categories fület választva készíthetjük el saját kategóriáinkat. Később ide menthetjük el a weboldalak linkjeit, illetve ha az Open Category feliratra kattintunk, akkor sorba nyílnak meg böngészőnkben a korábban elmentett oldalak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!