szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy ismert keresőmotort is támogat az alábbi windowsos torrentkereső program.

Bár sokan egyenlőségjelet tesznek a torrent szó és a kalózkodás közé, nem árt tudni, hogy számos legális program és állomány is ilyen formában van fenn a neten, így egyáltalán nem biztos, hogy aki torrentek után kutat, az illegálisan tevékenykedik.

A TorentRover egy remek windowsos torrentkereső, amellyel gyerekjáték megtalálni a minket érdeklő fájlokat. A program innen tölthető le, és az exe fájlra kattintva telepíthető. Mielőtt futtatnánk, fontos tudni, hogy önmagában mit sem ér, a használatához szükség lesz egy úgynevezett torrentkliensre, ilyen például a µTorrent, amely – többek között – innen tölthető le.

Ha tehát minden megvan, indíthatjuk is a programot. A kereséshez a jobb felső keresőmezőt kell használnunk, ide írhatjuk be a keresett állomány nevét. A gyorsabb keresés érdekében kategorizálhatunk is, és az alsó ablakfélben már kapjuk is a találatokat. A program van annyira előzékeny, hogy azt is kiírja, melyik közülük a legjobb, azaz melyiknél érdemes indítani a letöltést. Ez egyébként úgy történik, hogy duplán rákattintunk a fájlnévre.

Bár a program négy ismert torrentkereső-motort is támogat, alapból csak kettő van bekapcsolva ezek közül – az F9 billentyűvel elérhető Beállításokban (Preferences) azonban kedvünk szerint változtathatunk ezen, sőt a program egyéb jellemzőit is testre szabhatjuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bencze Ágnes orvos a Fülkében: A postcovidosok krónikus fáradtságára nincs speciális gyógyszer

Bencze Ágnes orvos a Fülkében: A postcovidosok krónikus fáradtságára nincs speciális gyógyszer

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Kiutasítottak 18 orosz diplomatát Csehországból

Kiutasítottak 18 orosz diplomatát Csehországból