szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mihelyst kiderült, hogy a Yahoo! megveszi a Tumblrt, a WordPressnél jelentős mértékben megugrott az tumblres blogjukat átköltöztetők száma.

A WordPress elemi érdekből működtet egy olyan szolgáltatást, ami pár kattintással segít áthozni a Tumblren indított blogok tartalmát a wordpress.com-ra. A szolgáltató adatai szerint ez a funkció óránként átlagosan 400-600 tumblres posztot emel át hozzájuk. Miután azonban vasárnap szinte biztossá vált, hogy a Yahoo! felvásárolja a Tumblrt, ez az érték elérte az óránkénti 72 ezret is.

A Yahoo! hétfőn jelentette be hivatalosan is, hogy megveszi a Tumblrt. Bár azt ígérik, hogy semmit nem fognak felforgatni, a felhasználók attól félnek, hogy a Yahoo! reklámmegjelenítéssel szeretné megerősíteni a Tumblr egyébként határozottan nem működő üzleti modelljét. Pedig ebben semmi felháborító nem lenne: az ingyenes szolgáltatások zöme reklámbevételekből tartja fenn magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utazási korlátozásokat vezethet be az EU

Utazási korlátozásokat vezethet be az EU

Kikapott a görögöktől a magyar női vízilabda-válogatott

Kikapott a görögöktől a magyar női vízilabda-válogatott

Mamafóka kedvéért zártak le hetekre egy egész utcát

Mamafóka kedvéért zártak le hetekre egy egész utcát