szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Médialejátszókból Dunát lehetne rekeszteni, időnként azonban megjelenik egy-egy különlegesebb darab is, például az alábbi nagy tudású, ingyenes program.

A látványos (és mint később látni fogjuk, skinezhető) felület egy igazán sokoldalú médialejátszót és streamelőt takar az Audials Light esetében.

A program innen tölthető le, és az exe fájlra kattintva telepíthető. Az indítása után egy pillanatra zavarba ejtő a sokfunkciós felhasználói felület, azonban hamar kiismerhetjük magunkat rajta.

Balra három fő panel kapott helyett: a zenei és a videó rész, illetve a media center. A zeneinél internetes rádiók és zenés televíziók műsoraiból válogathatunk, ez utóbbiaknál természetesen a műsort is nézhetjük (jobb oldalon), és akár podcastokat is lekérhetünk. A videó szekció lényege, hogy amellett, hogy gyors keresőjének köszönhetően pillanatok alatt rátalálunk bármilyen zeneszámra, ezt, illetve a kapcsolódó zenét akár szerkeszthetjük is. A Save Video opció is hasznos: felvehetjük akár a gépünkre, akár valamelyik felhőszolgáltatásba a választott zenét.

Az szinte már természetes, hogy lejátszólistát is készíttethetünk a programmal, úgyhogy inkább csak az lehet a gond, hogy a rengeteg szolgáltatás kapcsán hajlamosak leszünk a tervezettnél több időt eltölteni ezzel a tényleg szórakoztató alkalmazással.

Amúgy ha nem tetszene a szoftver fekete "ruhája", jobbra felül a kis színes ikonra kattintva számos színből és betűtípusból választva alakíthatjuk át ízlésünknek megfelelően a felületet, míg ha balra alul az Options gombra kattintunk, a programmal és a működésével kapcsolatos jellemzők tucatjairól dönthetünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szuperkupa: részegen akart bemászni a pályára egy brit férfi, bíróság elé állították

Szuperkupa: részegen akart bemászni a pályára egy brit férfi, bíróság elé állították

200 ezer fertőzött? A mostani 15 ezerrel is alig bír lépést tartani az egészségügyi rendszer

200 ezer fertőzött? A mostani 15 ezerrel is alig bír lépést tartani az egészségügyi rendszer

Kitalálta a Huawei, hogyan lehet mindig feltöltve a telefon

Kitalálta a Huawei, hogyan lehet mindig feltöltve a telefon