szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mintha csak valami játék volna, holott igencsak figyelemre méltó jellemzőkkel dicsekedhet a világ legvékonyabb 1 TB-os merevlemeze.

1024 gigabájtnyi, azaz egy terabájt tárhelyet kínál a Western Digital legújabb merevlemeze, amelynek nem is ez a különlegességre, hanem az, hogy mindössze 7 milliméter vastag, így kiérdemli „a világ legvékonyabb 1 TB-os merevlemeze” kitüntető címet.

Mintha csak valami játékszer lenne, holott ilyenről szó sincs, hiszen – ahogyan arról az Engadget is hírt adott – egyéb jellemzői is kiválóak. Ilyen például a StableTrack, amellyel – minthogy a motor tengelyének mindkét vége rögzített, csökkenthető a vibráció, gyorsabb és pontosabb a fej pozicionálása a lemezműveletek során, vagy a SecurePark, amely felemeli a felvevő fejet a lemez felületéről felpörgetéskor, leállításkor és amikor a meghajtó ki van kapcsolva, így a kisebb kopás, és a kikapcsolt állapot magasabb ütéstoleranciája tovább növeli a hosszú távú megbízhatóságot.

Forrás: Engadget

Az 1 TB-os világbajnok modell (WD10SPCXX) mától érhető el 139 dollárért (2 év garanciával), és bizonyára hamarosan találkozunk majd vele valamelyik ultrakönnyű, ultravékony készülékben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány csendben meghosszabbította a határzárat

A kormány csendben meghosszabbította a határzárat

Nem tudni a szakmai előéletéről azoknak, akik a Citadella húszmilliárdos felújításáról döntenek

Nem tudni a szakmai előéletéről azoknak, akik a Citadella húszmilliárdos felújításáról döntenek

Duma Aktuál: Lawrence Butcher simán lenyomná Trumpot és Bident

Duma Aktuál: Lawrence Butcher simán lenyomná Trumpot és Bident