szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezúttal a United Airlines egy gépének kellett kényszerleszállást végrehajtania a gépen észlelt technikai hiba miatt. Egy héten belül a légitársaság flottájában ez a második ilyen eset, ezúttal Houstonban.

Legutóbb múlt szerdán jelentkezett műszaki hiba United Airlines flottájába tartozó egyik Boeing-787 Dreamliner fedélzetén, most pedig újabb problémáról számolt be a CNN. Míg a múlt héten az egyik hajtómű olajszűrőjével volt probléma, most a fékrendszer visszajelző berendezése nem működött megfelelően, ezért a United Flight 94-es pilótája úgy döntött, a felszállás után nem sokkal visszatér a kiinduló repülőtérre és kényszerleszállást hajt végre Houstonban.

©
Míg a mostani járat a Houston-Denver, a múlt heti pedig a Denver-Tokió útvonalon közlekedett, a hibának nem Denverhez, hanem a Dreamliner típushoz van köze: több légitársaságnak hónapokra ki kellett vonnia a forgalomból a Boeing gépeit, miután a repülő akkumulátoraiban többször is tűz keletkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!