szerző:
hvg.hu

A világ legnagyobb full HD kijelzős okostelefonjaként mutatta be a Sony az Xperia Z Ultra névre hallgató, telefonként nehezen értelmezhető készülékét.

Egyelőre nem nagyon tudunk mit kezdeni a phablet kategórián belül is egyre nagyobb készülékekkel, de a gyártókat ez nem zavarja, és valószínűleg arra számítanak, hogy idővel minket, felhasználókat sem fog. (A Samsung Galaxy Note sikeréből kiindulva pedig az is lehet, hogy igazuk lesz.) Ami 7 col alatt van, az telefon – ezt gondolhatta a Sony, amikor megtervezte a most leleplezett, 6,4 colos képernyővel rendelkező Xperia Z Ultra telefont eszközt.

A Z Ultra képernyőjének felülete a gyártó szerint 60 százalékkal nagyobb munkaterületet jelent, mint "más okostelefonoké". A 6,4 colon elterülő 1080x1920 pixel mellett a képernyőről azt is érdemes tudni, hogy törés- és karcálló, a mobil maga pedig IP58 minősítést kapott, ami praktikusan azt jelenti, hogy akár fél órán át is bírja egyméteres vízben.

A 179.4 x 92.2 x 6.5 mm-es, 212 grammos készülékben négymagos 2,2 GHz-es Krait processzor, 2 GB RAM és 16 gigányi (bővíthető) belső tárhely van. A Sony Xperia Ultra Z kamerája 8 megapixeles, akkumulátorból pedig egy 3050 mAh-es darabbal kell majd együtt élni a tulajdonosoknak.

Az Android 4.2.2 rendszerre épített Sony felülettel érkező telefon az idei harmadik negyedévben kerül majd a polcokra, fehér, fekete és lila színekben, egyelőre ismeretlen áron.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!