Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

A sokkal szebb időket is megélt magyar közösségi oldalnak még mindig van látogatója, de már nem sok, és az a kevés sem túl aktív.

©

Néhány éve még az volt a kérdés, hogy "megéri-e átmenni a Facebookra", mára pedig az motoszkál legtöbbekben, hogy vajon mennyi ember kíváncsi még az iWiW-re, ahol nagyjából semmi nem történik.

Megnéztük, hétköznaponként 150-190 ezer, hétvégi napokon 120-140 ezer ember látogatott el az iWiW-re az elmúlt hónapban. A Webaudit adataiban kerestünk összehasonlítási alapot is: 2010 júniusában a hétköznapokon 1,2 millió egyedi látogatója volt a magyar közösségi oldalnak, szombaton és vasárnap pedig 900 és 1 millió közt alakult ez az érték.

Nem csak a látogatók száma csökkent, hanem aktivitásuk is. Három évvel ezelőtt átlagosan 60 millió oldalletöltés jutott a nagyjából 1,2 millió napi látogatóra, tehát fejenként nagyjából 50 oldal naponta, idén júniusban 10-15 oldalletöltés/nap a jellemző.

A 2002-ben indított WiW, majd iWiW néven futó közösségi oldalt 2006-ba vásárolta fel a Magyar Telekom. A szájt 2005 és 2010 között a leglátogatottabb magyar oldal volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így gyorsul a 740 lóerős Audi Q8 – videó

Így gyorsul a 740 lóerős Audi Q8 – videó

Az ország egyik végében 1100, a másikban 1900 forintos az órabér

Az ország egyik végében 1100, a másikban 1900 forintos az órabér

Koponyacsontból rekonstruálta egy ismeretlen elhunyt fiú arcát a rendőrség

Koponyacsontból rekonstruálta egy ismeretlen elhunyt fiú arcát a rendőrség