szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelentős szervezeti átalakítást hajt végre július 1-jével a Microsoft, a folyamatot maga Steve Ballmer vezérigazgató irányítja.

Vezetőtársaival való konzultáció nélkül, a saját maga által kidolgozott tervek szerint hajtja végre a Microsoft strukturális átalakítását Steve Ballmer – írja az All Things D. A reorganizáció valószínűsíthetően személyi pozíciók megszüntetésével is jár, illetve teljesen átszabhatja a vállalat több tervét is.

©

Az All Things D információi szerint külön divízió jön majd létre vállalati üzleti célokra, alkalmazásokra és szolgáltatásokra, hardverfejlesztésre és egy külön egység foglalkozik majd a Windows fejlesztésével. Ez utóbbit a Bloomberg korábbi információi szerint a Windows Phone-ért felelős jelenlegi főnök Terry Myerson és az asztali Windowst fejlesztők első embere, Julie Larson-Green együtt vezetik majd. A Windowst érintő szervezeti átalakulás egyben annak is jele, hogy a Microsoft egyre inkább próbálja összefésülni az operációs rendszer asztali és mobilos verzióját.

Steve Ballmer 2000 óta vezeti a Microsoftot, azóta nem esett át ekkora átalakuláson a vállalat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!