szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az AltaVista egy (vagy inkább több) generáció meghatározó keresője volt. Most megannyi másik szolgáltatással együtt bezárja kapuit.

A Yahoo! nem csak új szolgáltatásokat vásárol, a korábbiak közül be is zár néhányat. Összesen 12 szolgáltatást állítanak le a következő hónapban. Közülük a legpatinásabb az 1995. december 15-én indított, az internet korai időszakában generációk keresőjét jelentő AltaVista, amit július 8-án állít le a cég.

Az AltaVista 1997-ben, az akkor szintén népszerű Netscape böngészőben
©

A Yahoo! bejelentése szerint az AltaVistán kívül vége a Yahoo! Axis, a Yahoo! Browser Plus, a Citizen Sports, a Yahoo! WebPlayer, a FoxyTunes, a Yahoo! RSS Alerts, a Yahoo! Neighbors Beta, a Yahoo! Stars India, a Yahoo! Downloads Beta, a Yahoo! Local API és a Yahoo! Term Extraction API szolgáltatásoknak is. A listán szereplő tételek leállítási ideje július, kivéve az utolsó két szolgáltatást, ezek szeptember 28-án lesznek bezárva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg halt meg a pénteki adatok szerint

Négy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg halt meg a pénteki adatok szerint

Indul az új karácsonyi dalok rohama

Indul az új karácsonyi dalok rohama

Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak

Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak